T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Karacaoğlan Ortaokulu

TEKNOLOJİK CİHAZ KULLANIM SÖZLEŞMESİ

KARACAOĞLAN ORTAOKULU

TEKNOLOJİK CİHAZ KULLANIM SÖZLEŞMESİ

·       Öğrencilerin sınıfa cep telefonu getirmeleri yasaktır.

·       Ailesi ile iletişim kurmak için getirmek zorunda ise, girişte okul yönetimine bırakacak ve okul bitiş saatinde alacaktır.

·       Eğer bir çocuk gizlice sınıfa cep telefonu getirirse, telefon öğretmen tarafından alınacak ve durum hakkında veli bilgilendirilecek.

·       Bir öğretmen, çocuğun cep telefonunda uygun olmayan materyaller bulunduğuna dair herhangi bir şüphesi varsa,  telefonunu inceleyebilir ve veli bilgilendirilir.

·       Cep telefonunda suç teşkil edecek bir materyale rastlanılırsa, telefon daha fazla araştırma için okul yönetimine teslim edilecektir. Bu gibi durumlarda velilere bilgi verilecektir.

·       Okul, bu politikayı okulun disiplin politikasına dahil edecek ve ihlalleri, diğer herhangi bir okul disiplini ihlalini ele aldığı gibi ele alacaktır.

·       Okul, kaybolan, çalınan veya hasar gören cep telefonlarının değiştirilmesi konusunda hiçbir sorumluluk kabul etmez.

·       Diğer öğrencilere zorbalık yapmak veya saldırgan mesajlar/aramalar göndermek için cep telefonlarını kullanan öğrenciler, Okul Davranış Kuralları uyarınca disiplin cezalarıyla karşı karşıya kalacaklardır.

·       Öğrencilerin eğitsel olmayan internet sitelerine ve programlara girmeleri ve veri indirmeleri kesinlikle yasaktır.

·       Okul, bilgisayar yönetim programlarının çalışmasını sağlamak için bazı programları engellemek hakkına sahiptir.

·       Kişisel bilgisayarlar ve cep telefonları öğrencilerin sorumluluğundadır.

·       Öğrencilerimizin Türk Bilişim Kanunlarına uygun hareket etmeleri beklenmektedir.

·       Bilgisayarların ve cep telefonlarının başkalarını rahatsız eden işlemlerde kullanılması , tehdit, taciz, zorbalık veya uygunsuz mesajlar göndermek için kullanımı yasaktır.

·       Okulun genel kullanımda olan filtreleme programının kısıtlamalarına uyulması beklenir.

 

TEKNOLOJİK CİHAZ KULLANIM SÖZLEŞMESİNİ İNDİR

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2023 - Güncelleme: 22.01.2023 16:58 - Görüntülenme: 226
  Beğen | 0  kişi beğendi